• Dorien

Een betere wereld begint op je bord!

Bijgewerkt op: 11 feb. 2020

Welkom welkom, leuk dat je me hebt gevonden. Mijn naam is Dorien, en ik laat de wereld het liefst een stukje beter achter dan hoe ik haar aantrof. Kan dat? Ja dat kan!


De wereld verbeteren kan op veel manieren. Ik doe mijn best om op alle mogelijke manieren dierenleed te voorkomen. Vrolijke bijkomstigheden van de vegan lifestyle zijn dat ik mijn ecologische voetafdruk verklein, een goede invloed heb op het klimaat en in een fit lijf, met een gezonde geest rondhuppel op deze aarde.


Mensen om me heen sleur ik blijmoedig met me mee: Feestje? Ik verzorg wel een buffet! Weekendje weg met zijn allen? Ik doe de boodschappen wel! Uit eten? Ik weet wel een leuk vegan tentje! Ik laat je graag ervaren wat veganistisch leven nou eigenlijk inhoudt en hoe fijn en lekker het kan zijn als je het goed doet.


Zou het niet geweldig zijn om simpelweg door ongelooflijk te smikkelen en te smullen een wereldverbeteraar te zijn? Nou kijk, daar heb ik je toch al!


Deze website heb ik in het leven geroepen om recepten te delen. Recepten die makkelijk te bereiden en super lekker zijn. Zo wordt het voor jou een stuk makkelijker om (af en toe) plantaardig te koken. Ik zal soms wat dingen uitleggen en vertellen over veganisme. Als je vragen hebt, stel ze me alsjeblieft! Dingen die voor mij vanzelfsprekend zijn, kunnen voor een ander nog één groot raadsel zijn. Vertel me wat je wil weten en ik schrijf er een blogpost over.


De aanleiding voor deze website is de community Greeen People, opgestart in Amsterdam, Enschede en online door wereldverbeteraarster Marianne Schouten. Greeen People verbindt mensen in hun zoektocht naar een mooiere, schonere, blijere en groenere planeet. Bij Greeen People is iedereen welkom. Haal er informatie vandaan en deel je eigen expertise over welke manieren van wereldverbetering dan ook.


Greeen People inspireerde mij tot het maken van deze nieuwe website. Mooi hoe snel zo'n community mij te pakken heeft hè? Doe je ook mee?


Mijn aandeel in Greeen People is in ieder geval een regelmatig terugkerende online bijdrage in de vorm van een recept of iets leuks over veganisme.


Ik heb al een website waar ik recepten deel, Plantaardig zonder Banaan, met ruim vierhonderd recepten. Ook leuk en ik zal hier op Goed smikkelen recepten van genoemde website hergebruiken. Plantaardig zonder Banaan blijft bestaan. Goedsmikkelen.com is serieuzer van opzet en meer gericht op het verstrekken van informatie dan vegaanmetdiebanaan.nl.


Verbeter ze!51 weergaven0 opmerkingen